Mythos – ingen myte

Vi har vært på de greske øyer ganske mange ganger de siste årene, og hver gang jeg ankommer den første lille taverna og får min første kalde Mythos, så kjenner jeg at jeg er kommet på ferie.

Den tomme boksen skyter fart opp av vannet.

Bildet er i boks...

Med høy lukkerhastighet fryser vi bildet.

Mer Mythos...

Mythos - ingen myte.

En kald Mythos i den greske sommervarmen fra en stort glass med håndtak, der glasset dugger og ølet skummer – kan du tenke deg noe mer leskende. Ja, det kan du sikkert, og det finnes jo mange alkoholfrie, gode alternativer.

Men jeg må innrømme at jeg har falt for dette greske ølet. Det er blitt en del av Hellas-feriene.

Jeg har sjekket litt, og Mythos betyr faktisk myte.

Ølet er greskprodusert av lager-typen som brygges av Mythos Brewery ltd. som ble opprettet i 1970 under navnet Henninger Hellas S.A . I starten produserte de først og fremst det tyske ølet Henninger på lisens. Det kom nye eiere inn i 1992, og bryggeriet fikk nytt navn, Northern Greece Brewery Ltd.

Etter hvert lanserte bryggeriet sitt eget øl (1997); det som vi idag kjenner som Mythos. Det nye ølet ble svært godt mottatt av de øldrikkende grekerne, og firmaet skiftet i 2001 navn til Mythos Brewery ltd.

I dag er Mythos det største ølmerket i Hellas etter det nederlandske Amstel, og er det eneste store av de greske ølmerkene.

I noen stille formiddagstimer på Karpathos sist uke, der vi ”vaket” i en liten steinstrand, eksperimenterte vi litt med en tom Mythos ølboks. Det ble noen morsomme bilder tatt med lav blender og høy lukkerhastighet.

One response to “Mythos – ingen myte

  1. Tilbaketråkk: Karpathos | Anniken Røils blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s