Et NAV-kontor som folk er fornøyd med!

NAV-kontoret i Hurum har kommet svært godt ut av en brukerundersøkelse, og det fikk meg til å skrive følgende lederartikkel i Røyken og Hurums Avis i dag:

Et gledelig lyspunkt

Arbeids- og velferdsforvaltningen (NAV) har gjennomført en rekke brukerundersøkelser på landsplan og kommet relativt dårlig ut. NAV har vært mye i medias, og ofte har det handlet om historier om brukere som er misfornøyd med de tjenestene de får fra  NAV.

Da NAV-reformen ble implementert for noen år siden, var målsettingen klar. Den skulle få flere mennesker i arbeid og aktivitet, og færre på stønad. I tillegg skulle  reformen utforme  tjenester som er enklere for brukerne og tilpasset deres behov. Det overordnede målet var å skape en enhetlig og effektiv arbeids- og velferdsforvaltning i Norge.

Fra mange toppledere i NAV har det vært hevdet at media har skylden for den dårlige renommeet til NAV de siste årene. Pressen har riktignok inntatt en av sine viktige roller i demokratiet og satt kritiske øyne på den nye forvaltningen, men når bruker undersøkelse etter brukerundersøkelse viser at brukerne faktisk er misfornøyd, blir det for enkelt å skylde på pressen.

Desto mer gledelig er det å se at brukerne nå ser ut til å være mer fornøyd. NAV i Hurum har som første NAV-kontor gjennomført en lokal brukerundersøkelse og kommet svært godt ut. Dette er første gang NAV gjennomfører en lokal undersøkelse i år, og Hurum er først ut i Buskerud. 76 brukere deltok i undersøkelsen, og NAV Hurum gjør det spesielt bra når det gjelder servicegrad. Totalt får lokalkontoret 4,4 poeng av seks mulige når det gjelder service. På landsbasis scorer NAV 3,84 på dette punktet.

På spørsmål om brukerne synes saksbehandleren er interessert i å finne gode løsninger sammen med brukeren, får NAV Hurum hele 5,11 poeng. Det er svært gledelige tall.

NAV-leder Lisbeth Ringstad i Hurum er glad for resultatene i undersøkelsen, og hun fokuserer helt riktig både på de positive tallene og på de områdene hvor det i følge brukerne er forbedringspotensial.  16 prosent av brukerne svarte at de er misfornøyd med tiden det tar å komme i gjennom til NAV på telefon. Kun 8,7 prosent var fornøyd på dette punktet.

Det er et gledelig lyspunkt at det lokale NAV-kontoret får positive tilbakemeldinger fra brukerne. La oss håpe at dette er begynnelsen på en tid med stabilt god service fra arbeids- og velferdsforvaltningen.

1 responses to “Et NAV-kontor som folk er fornøyd med!

  1. Hei, jeg ser du er ansvarlig redaktør og daglig leder i Røyken og Hurums Avis.

    Derfor vil jeg tipse deg om bloggen min, så du får en grundig innsikt i hva som egentlig tar plass i kulissene i Nav.

    Hovedsiden står allerede linket til, og her vises et annet viktig innlegg:

    Nav-direktør Tor Saglie forskjellsbehandler, og sørger for at grovt maktmisbruk holdes i hevd

    http://bit.ly/c4jHqu

    Håper på tilbakemelding om hva du synes om dette.

    Vennlig hilsen
    Jeanine Horntvedt.

Legg igjen en kommentar